Individuele coaching

Welke brug wil je slaan? En naar welke overkant?

quote

Het gaat niet om je goed voelen maar om contact te hebben met hoe het is.

Voor wie

Heb je last van stressklachten? Een groot verlies te verwerken, een rouwproces te doorleven? Moeite met conflicten? Of loop je vast in je beroepskeuze? Snap je jezelf onvoldoende? Veel mensen komen steeds in dezelfde verstrikking terecht. Dat uit zich intern of in het contact met de omgeving. Of het nou je partner is, je collega of je kinderen.

 

Een individueel begeleidingstraject kan je helpen uit zo'n terugkerend patroon te stappen. Luisteren en spiegelen zijn mijn belangrijkste taken. Ik help je met ordenen om zo tot de kern te komen. 

Effect

Indviduele begeleiding kan je helpen daadwerkelijk stappen te zetten en iets nieuws aan te gaan dat daarvoor niet lukte. "Door ergens in te gaan kom je er uit."

Maar net zo vaak gaat het er juist om een belemmerend idee of weerstand los te laten. "Door er uit te gaan kom je erin". Mijn logo symboliseert beide bewegingen. Ik geniet er enorm van om mensen te begeleiden in die ontdekkingstocht. Als een inzicht of ervaring ineens "landt". Mensen zien opbloeien door iets wat vaak al voor het grijpen lag maar nog niet eerder gepakt kon worden. Daaraan bijdragen verveelt nooit!

De grens ligt niet waar je denkt dat hij ligt. Er is altijd meer ruimte te vinden. 

Dat heb ik in mijn leven ontdekt en dat is waarom ik dit werk doe.

Werkwijze

Een individueel begeleidingstraject wordt altijd flexibel vormgegeven. Vaak in 4 tot 7 sessies van een anderhalf uur, verspreid over een periode van een half jaar tot een jaar. Omdat ik geen contract heb met zorgverzekeraars worden deze gesprekken niet vergoed. 

Ik ondersteun mensen zodat ze bij hun eigen oplossend vermogen komen. Daarbij staan deze ingangen centraal: 

Bewustzijnsverhoging - Opeens snap je het perspectief van de ander, naast dat van jezelf. Systemisch werken is onderdeel van mijn aanpak. Familieopstellingen zijn een mooie manier om meer ruimte te ontdekken. En er bestaan hele goede individuele werkvormen.

Lichaamsgericht - Het lichaam is een goede ingang om te vinden wat er speelt in je leven. Je lichaam meer gaan bewonen maakt je ontvankelijk voor de signalen die het geeft. Welke kant ga je op? In welke richting wijst je kompas eigenlijk? Is er een nieuwe koers nodig?

Betekenisgeving - Doorgronden en helder denken kunnen net als voelen bijdragen aan zingeving.

Communicatieve vaardigheden - Als je eenmaal ontdekt wat er bij jezelf gebeurt kun je het delen met anderen. Je zo vaardig mogelijk uiten en je collega, partner of kinderen vertellen: dit speelt zich af en ik wil graag wat bijsturen.

 

Wil je meer weten over een individueel begeleidingstraject? Neem vrijblijvend contact met me op.

 • Mark Gerritsen
  Hoofd opleidingen KLM Flight Academy

  “Naast allerlei technische vakken zijn ook human factors belangrijk in onze opleiding en dat is waar Maarten al jarenlang een waardevolle bijdrage levert. Via theoretische modellen en praktische oefeningen brengt hij belangrijke informatie over, invoelend en met oog voor de student. ‘Mooie en leerzame trainingen’, dat is wat ik terugkrijg. Daarnaast begeleidt Maarten individuele studenten die om wat voor reden ook niet helemaal goed in hun vel zitten. Ook daar zijn de ervaringen positief. Maarten is een rustige, fijne, sociale man die de juiste snaar weet te raken.”

 • Vrouw
  27 jaar, technisch beroep

  “Ik vertel nog regelmatig aan mensen hoe goed die sessies waren. Het is knap hoe Maarten zijn vinger precies op de zere plek kan leggen en me tegelijkertijd een gevoel van vertrouwen gaf. Zijn behandelmethodes zijn prettig en ik voelde me heel welkom en gerust”

  #development
  63.4
  623
  45
  44.222.189.51